Gezichtsverlies: Femen strikes again | Slideshow

Bij het Onafhankelijkheidsplein in Kyiv hadden de vrouwen het dit keer niet gemunt op de EK-beker, maar op de mascottes van EURO 2012. Hun protest was gericht tegen de verwachte toename van de prostitutie tijdens het komende EK in Polen en Oekraïne.

Kyiv is één van de vier oekraïense speelsteden tijdens het EK. Twee weken geleden tork een Oekraïense al haar bovenkleding uit en deed vervolgens een greep naar de officiële EK-beker. Die werd op dat moment tentoongesteld in Kyiv.

De beker raakte niet beschadigd. Ook deze 23-jarige vrouw was een activiste van Femen, waarvan de leden regelmatig het nieuws halen door (half)naakte protesten te houden.

Sekstoerisme
Femen strijdt voor vrouwenrechten en is bang dat het EK voetbal tot meer sekstoerisme leidt. Beveiligers grepen meteen in en arresteerden de vrouw. Ze werd dezelfde avond nog vrijgelaten, maar moet maandag wel voorkomen.

Via: bnr.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~DMhEZ$10u

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply