Halfnaakt abortusprotest in Spaans parlement
Foto: AFP


MADRID - 

Drie leden van de actiegroep Femen hebben woensdag een debat in het Spaanse parlement verstoord. In het bijzijn van minister van Justitie Alberto Ruiz Gallardón verschenen de vrouwen met blote borsten in de zaal en begonnen „abortus is heilig” te schreeuwen.

Foto: AFP
Foto: AFP


Aanleiding voor de actie zijn plannen van de huidige conservatieve regering om het abortusbeleid weer aan te scherpen. De vorige socialistische regering keurde in 2010 juist nog een versoepeling goed. Minister Gallardón wil nu de mogelijkheid om een ongewenste zwangerschap af te breken tot de 14e week afschaffen en alleen nog abortus om medische redenen toestaan.

De activistes werden binnen enkele minuten uit de zaal verwijderd. Ze kunnen volgens Spaanse media mogelijk een aanklacht tegemoetzien wegens verstoring van het parlement.Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~l9YdL$4HV

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply