Halfnaakt protest tegen homostandpunten Vaticaan

Zondag heeft het Vaticaan zijn opositie tegen de adoptie door homoseksuelen nogmaals bevestigd. Dat was niet naar de mening van de Oekrainse actiegroep Femen die prompt hun bovenstuk uittrokken om te protesteren tegen de standpunten van het Vaticaan over het homo-huwelijk en adoptierechten voor homoseksuelen.

Terwijl de Paus aan zijn wekelijkse preek bezig was, scheurden de vier vrouwen van Femen hun t-shirts van hun lijf. Op hun bovenlijf hadden ze de slogan ‘In Gay we Trust’ geschreven. Terwijl de Paus aan het Angelus gebed begon schreeuwden de vier vrouwen dat ‘homofoben moeten zwijgen’. Verschillende pelgrims reageerden verontwaardigd op de actie van Femen. Zo begon één vrouw in de menigte de vier Femen-activisten met een paraplu te bewerken. De Italiaanse politie greep de activisten en verwijderde ze van het Sint-Pietersplein.

De actie komt nadat de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano een opiniestuk publiceerde op een Italiaanse rechtszaak van een vader die vreesde dat zijn zoon niet goed zou worden opgevoed door de moeder en haar lesbische partner. Het Hof van Beroep oordeelde dat de vader er onterecht van uit ging dat het kind slechter af was bij het lesbische koppel.
Homoechtenorganisati Arcigay noemde het een historische uitspraak voor Italie waar homoseksuele koppels niet mogen adopteren. De katholieke leiders waren er als de kippen bij om het traditionele gezin te verdedigen.
L’Osservatore Romano schreef in een stuk dat de uitspraak van de rechtbank minimaliseerde en waar in stond dat kinderen vaak in moeilijke omstandigheden opgroeien als er geen vader en moeder is.


 
 
 
 
 
 
 
 


Open all references in tabs: [1 - 9]

Via: gaylive.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~G6PQe$256

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply