Halfnaakte feministen protesteren in Louvre

De feministische groep Femen, die is opgericht in Oekraïne, staat bekend voor de topless protestacties. Ze riepen woensdag in het Louvre ‘in de naam van Venus’ op tot wereldwijd protest. Ze riepen slogans, hadden ’NO = NO’ op hun borsten geschreven en hingen een bord met ‘Rape me I am immoral’ aan het standbeeld van de Venus van Milo.

De Tunesische vrouw zou begin september samen met haar echtgenoot door de agenten betrapt zijn in een ‘immorele positie’ in een wagen. Twee agenten namen haar mee en verkrachtten haar vervolgens in een politieauto, terwijl een derde agent de echtgenoot vastboeide en zijn geld probeerde te stelen.

Het slachtoffer verscheen dinsdag voor de rechter, die moet beslissen of de vrouw wordt veroordeeld voor zedenschennis. Ze kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van zes maanden. De zaak zorgde voor veel verontwaardiging in Tunesië. Dinsdag kwamen enkele honderden mensen op straat om hun steun te betuigen aan het slachtoffer.

Via: standaard.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~toFFg$1jl

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply