Här "värvar" Femen medlemmar – till IS

Femens demonstration i Göteborg på söndagen väckte stor uppmärksamhet. Till slut valde upp emot 1 000 personer att tåga med i demonstrationen som hölls av Frida Andersson, Shohreh Jaharbin och Jenny Wenhammar.

Med IS-budskap skrivna på sina bara överkroppar, tågade de och försökte upplysa omgivningen om vilka hemskheter som terrororganisationen står för.

– Vi hade skyltar och budskap där det står vissa av sakerna de står för. Vi försökte värva folk till IS, för att visa hur hemska de är. Det var ett antal avrättningar också med blod som sprutar och så skrek vi att de som går med får ett erbjudande om att få "tio extra oskulder" om de går med i IS i dag, berättar Jenny Wenhammar.

Väckte uppståndelse

Aktionen väckte stor uppståndelse och polisen vaktade demonstrationen hela tiden.

– Vi började på spårvagnarna och gick mot centrum och till slut var det 1 000 personer som följde med oss. Poliserna var väldigt tillåtande och schysta mot oss, säger Jenny Wenhammar.

"Värsta avskummen"

Hon tycker det är viktigt att demonstrera och upplysa omvärlden om vad IS gör och vad många människor utsätts för på grund av deras terror. Att göra det på "Femen-viset" väcker uppmärksamhet.

– De är de värsta avskummen som finns, de försöker bestämma vad andra ska tro på. Vi är emot alla former av patriarkala religioner, säger Jenny Wenhammar.

Via: expressen.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~rAA9i$5UV

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply