Her ringer de toppløse i kirkeklokkene foran sjokkerte besøkende i Notre Dame

(Dagbladet): En domstol i Paris har onsdag frikjent ni medlemmer av feministgruppa Femen, etter at de i 2013 utførte en toppløsprotest inne i den verdensberømte Notre Dame-katedralen, ifølge nyhetsstedet The local.

Vaktene fikk straff

Aktivistene ble saksøkt for hærverk til flere tusen dollar, men domstolen fant ikke bevis på at noe inne i katedralen hadde kommet nevneverdig til skade.

I stedet ble vaktene som jobbet på Notre Dame dømt til å betale bøter fra to til åtte tusen kroner på grunn av en litt for røff behandling av de protesterende toppløse kvinnene.

Se hele protesten i videoen øverst i saken.

Slik startet opptrinnet

I februar i fjor blandet de ni aktivistene seg sammen med vanlige turister på besøk i Notre Dame.

Da besøksrunden nådde de velkjente kirkeklokkene, lot aktivistene klærne falle og startet protesteringen ved å ringe i kirkeklokkene toppløse.

På brystene hadde kvinnene skrevet slagord som «Ikke Mer Paven» og «Forsvinn, Homofob!».

Protesten var en hånlig feiring av da pave Benedikt XVI (85) abdiserte i fjor og et motsvar til den romersk-katolske kirkens motstand mot homofilt ekteskap.

Det er ikke første gangen feministgruppa Femen er i medias søkelys. Gruppa er kjent for å protestere toppløse, og det er nettopp dette de gjør for å vise at kvinner har like mye rett til å smile og le som menn.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: dagbladet.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~qFBjR$5M4

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply