Így ünnepelték a pápa lemondását az ukrán feministák – fotók 18+

A fiatal nk a turistk kztt elvegylve, hossz tlikabtban rkeztek a szkesegyhzba, amit levettek magukrl a Notre Dame fennllsnak 850 ves alkalmbl kszlt, tmenetileg a fhajban killtott j harangok eltt. Ezt kveten fadarabok segtsgvel megszlaltattk a harangokat, s kzben angolul azt kiabltk: Pope no more (Soha tbb ppt!). Meztelen felstestkn s a htukon a kvetkez feliratok voltak lthatk: No homophobie (Nem a homofbira!), Crise de la foi (A hit vlsga), Bye bye Benoit! (Viszlt, Benedek!).

A ppa lemondst nnepeltk az ukrn feministk. Fot: MTI (galria)

A Notre Dame ltogati felhborodsukat fejeztk ki, a katedrlis biztonsgi szolglata pedig er alkalmazsval tvoltotta el az aktivistkat az pletbl. A nk ezt kveten megkzeltleg mg tz percig a Notre Dame eltti tren maradtak s azt skandltk, hogy In Gay We Trust (Mi a melegekben hisznk) s Dgage homophobe! (Takarodj homofb!).

A topless-akciirl 2010-ben Ukrajnban s Oroszorszgban, majd Londonban ismertt vlt Femen janurban Rmban okozott botrnyt, amikor aktivisti a melegek jogairt tntettek a Szent Pter tren, mikzben XVI. Benedek ppa az rangyala imdsgot mondta dolgozszobjnak a trre nz ablakbl.

Via: delmagyar.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~n5ntH$2HE

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply