Is een man het brein achter de topless vrouwen-bewegin…

UkraineIsNotABrothelDe dames van FEMEN weten hoe ze zichzelf in de spotlights moeten zetten. Ze gebruiken hun blote borsten als spandoeken en kaarten zo vele misstanden op het gebied van vrouwenrechten aan.

Maar de documentaire ‘Ukraine is not a Brothel’ zorgt voor ophef . Niet alleen op het filmfestival in Venetië, waar de première is, maar ook bij de vele sympathisanten van de vrouwengroep.

In de docu wordt ene Victor Svyatski ontmaskerd als oprichter van en het brein achter de topless beweging…….

De man werd aangezien als een soort van consultant voor FEMEN, maar in de documentaire komt de waarheid naar buiten. “Het is zijn eigen beweging, hij is het brein erachter”, aldus Kitty Green in The Independent.

“Hij koos zelfs alle meisjes eigenhandig uit. Het moesten mooie vrouwen zijn, want de knapste verschijningen zouden de covers van de kranten halen en daar was het hem allemaal om te doen.”

Het was ook deze Svyatski die enkele leden op een gewaagde missie naar Belarus stuurde. De doucumentairemaakster ging mee en zag daar hoe de meisjes gearresteerd, uitgekleed, vernederd en achtergelaten werden in een bos dichtbij de grens met Oekraïne.

Haar eigen filmmateriaal werd afgepakt en ze werd 8 uur lang opgesloten en vervolgens gedeporteerd naar Letland.

Kitty Green omschrijft de leider van FEMEN als een ‘verschrikkelijke maar erg intelligente man’. Het werd haar pas na een hele tijd duidelijk dat Svyatski het was die aan de touwtjes trok. “Zodra je echt in de organisatie zit, kun je er niet meer omheen. Hij ís FEMEN.”

Volgens haar was hij vreselijk tegen de meisjes en schold hij hen voortdurend uit.

Een interview wilde hij aanvankelijk niet geven, maar na genoeg aandringen en doorzetten stond hij haar toch te woord voor de camera. “Toen vertelde hij dat de FEMEN-meisjes geen karakter hadden. Svyatski vond ook dat ze geen ruggengraat en intelligentie hadden. ‘Dus dat heb ik hen allemaal moeten bijbrengen’, vertelde hij dan.”

Kitty Green vroeg Svyatski ook of hij Femen niet opgericht had om meisjes te kunnen krijgen. “Misschien wel, maar dan heel onbewust”, was zijn antwoord.

Lees ook:FEMEN-istes dringen topless het huis van Angela Merkel binnen
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Tunesië laat de FEMEN-vrouwen vrij
Lees ook:Tunesische politie slaat topless protest van FEMEN uiteen
Lees ook:Feministes vieren terugtreden van paus met topless feestje

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: powervrouwen.blog.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~iFBjR$48f

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply