Kicsit kiszerettek Gyurcsányból a választók

Alig mozdultak a prtok npszersgi mutati prilishoz kpest, de a Demokratikus Koalci rosszabb eredmnyeket kapott a teljes lakossg s a biztos prtvlasztk krben is.

Az elmlt negyedvben alig vltozott a parlamenti prtok tmogatottsga, ez derl ki a Trki kzvlemny-kutat legfrissebb adataibl. A npszersgi mutatkban csak a statisztikai hibahatron belli 1-2 szzalkos vltozsok trtntek.

Tbb a bizonytalan

Egyedl a politikbl kibrndultak tbora ntt nagyot: az prilisi 40 szzalk utn jliusban a vlasztpolgrok 45 szzalka mondta azt, hogy nem tud vagy nem akar vlasztani a jelenlegi knlatbl.

Aki vlasztana, az nem nagyon vltoztatta meg a vlemnyt prilis ta.

A parlamenti prtok kzl a Gyurcsny Ferenc vezetsvel mkd Demokratikus Koalci egy-egy szzalkot vesztett mind a teljes npessg, mind a biztos prtvlasztk krben. A DK-ra az prilisi t szzalk utn jliusban ngy szzalk szavazna. A biztos prtvlasztk kztt jobban ll a prt tmogatottsga, de itt is cskkent a npszersg: prilisban mg kilenc szzalk szavazott volna rjuk, jliusban csak nyolc szzalk.

Gyurcsny Ferenc - kicsit rontott a prtja nyrra

Forrs: MTI/Kallos Bea

A teljes npessg krben a Fidesz-KDNP is rontott egy szzalkot: az prilisi 23 szzalkrl 22 szzalkra cskkent a tmogatottsguk. ket vigasztalhatja, hogy a biztos prtvlasztk krben viszont kicsit tudtak javtani, az prilisi 38 utn jliusban 39 szzalkon lltak.

A Jobbik – br tovbbra is a legersebb ellenzki prt - npszertlenebb lett: a teljes npessgben az prilisi 14 szzalkrl 13 szzalkra romlott az eredmnye, a biztos prtvlasztk kztt pedig nem vltozott, mindkt hnapban 24 szzalk volt.

Az MSZP viszont minden fronton javtott: az prilisi 10 szzalkot kveten jliusban 11 szzalkra jtt fel a teljes npessg krben, tavasszal pedig a prtvlasztk 17 szzalka szavazott volna rjuk, most 19 szzalkot gyjtennek ssze.

Alig mozdultak

Az LMP tmogatottsga felemsan alakult: mg a teljes npessg krben javtott egy szzalkot (kt szzalkrl hrom szzalkra kszott fel a npszersge), a prtvlasztk krben rontott ugyanennyit (trl ngy szzalkra cskkent).

Az Egytt s a Prbeszd Magyarorszg kln-kln egy szzalkon llt tavasszal is, s jliusban is a teljes npessg krben. Elbbi a prtvlasztk krben javtani tudott, egyrl kt szzalkra, utbbi ebben a krben is maradt egy szzalkon.

Via: origo.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~h239D$6EH

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply