Kiengedték a félmeztelen fotókat posztoló Femen-aktivistát …

Kiengedték a börtönből Tunéziában a Femen nőjogi szervezet egyik aktivistáját, Amina Tylert, miután két hónapot töltött rács mögött – közölte egyik ügyvédje csütörtökön.

Szuahib Barhi elmondta, hogy a 19 éves lányt átmenetileg helyezték szabadlábra. Miután hétfőn ejtették az ellene felhozott vádak közül a hivatalos személy elleni erőszakot, a bíróság egy vádpontban találhatja még bűnösnek, amely ellen szabadlábon védekezhet. Amiatt vonhatják felelősségre, hogy május közepén meggyalázott egy muszlim temetőt.

"Meglepődtünk, hogy a bíróság szabadon engedte Aminát" – mondta másik ügyvédje. A nőjogi aktivistát május óta a Tunisztól 140 kilométerre délre található, Sousse városától nem messze fekvő női börtönben tartották fogva.

A tunéziai igazságszolgáltatás az elmúlt hetekben már megszüntetett néhány másik, börtönőrök bántalmazásával és szeméremsértéssel kapcsolatos bírósági eljárást az aktivista ellen.

Amina Tyler először márciusban keltett közfelháborodást Tunéziában azzal, hogy félmeztelen fotókat tett közzé saját magáról az interneten, amivel a nők hátrányos helyzetére akarta felhívni a figyelmet. Akciója miatt több halálos fenyegetést is kapott.

Május közepén a Kairuán város legnagyobb mecsete melletti temető falára festette fel a Femen nevét. A rendőrség állítása szerint arra készült, hogy félmeztelenre vetkőzik, de a hatóságok közbeléptek. Hivatalosan amiatt vették őrizetbe, mert volt nála egy önvédelmi spray.

Via: hvg.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~H0mJY$3un

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply