Kivonulnak a félmeztelen aktivisták

Rendőrségi razzia volt a Femen kijevi irodájában. Az ukrán hatóságok szerint a rajtaütés során pisztolyt és kézigránátnak látszó tárgyat találtak, a Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Kirill orosz ortodox pátriárkát célkeresztben ábrázoló, obszcén feliratokat tartalmazó képek mellett.

„Fél órával ezelőtt rendőrök jöttek, és azt mondták nekünk, hogy panaszt kaptak arról, hogy fegyvereket és robbanószereket tárolunk az irodánkban. Természetesen nem vettük ezt komolyan, de az, hogy pillanatokkal később egy egész különleges egység jelent meg, azt jelzi, hogy mindent előre elterveztek” – nyilatkozta Anna Hucol, a Femen társalapítója.

A támadások miatt a nők jogaiért és diszkriminációja ellen harcoló szervezet úgy döntött, kivonul Ukrajnából. A szervezet Franciaországba menekült egyik alapítója nevetségesnek nevezte a vádakat, szerinte az egyenruhások helyezték el irodájukban a fegyvereket.

„Olyan hirtelen jöttek, és olyan hirtelen találtak fegyvert és robbanószereket Putyin és Kirill pátriárka portréival együtt. Ez nonszensz. Nevetséges. De így dolgoznak” – mondta el Inna Sevcsenko társalapító.

A csoport alapítója több halálos fenyegetés miatt tavaly menekült Párizsba. A nő ellen az után indult eljárás, hogy láncfűrésszel vágta ki magát a sztálini terror áldozatainak emlékéül emelt fakeresztből az ukrán fővárosban, tiltakozásul a Pussy Riot orosz punkzenekar elleni bírósági eljárás miatt.

Via: mno.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~boFFg$45V

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply