Kyiv Zoo

Kyiv, 27 oktober 2011

   Gisteren werden bezoekers van de Kyiv Zoo op een luguber welkom getrakteerd. Met dierenmaskers en bebloede lijven waren enkele vrouwen van FEMEN op de toegangspoort geklommen om rauwe stukken vlees naar beneden te gooien, om de dierentuin om te dopen tot slachthuis en zo de aandacht te vestigen op de beestachtige taferelen die zich achter de hekken afspelen.
   Terwijl de hoofdstad sinds de onafhankelijkheid een aardige facelift heeft gekregen en blinkt als nooit tevoren, is de Kyiv Zoo ten prooi gevallen aan de minachting van het management. Veel dieren lijden onder erbarmelijke condities – ze krijgen weinig te eten en hun veel te kleine kooien worden nauwelijks schoongehouden.

   Er doen verschrikkelijke verhalen de ronde van dieren die sterven van honger en kou, dagen liggen te rotten in hun kooi of aan andere dieren worden gevoerd, die daar op hun beurt ziek van worden. De weinige gezonde exemplaren van zeldzame diersoorten die er nog waren zijn inmiddels verkocht door corrupte opzichters en directieleden.

   Vanuit de overheid is er niemand die zich het lot van de arme dieren aantrekt – er is immers niets meer over om te stelen, om van te kunnen profiteren.

   Gelukkig doet FEMEN nu een poging deze schrijnende toestand aan het licht te brengen. Dankzij het proces tegen Julia Timosjenko en het naderende Euro 2012 weet Oekraïne de schijnwerpers op zich gericht. De omstandigheden van de Kyiv Zoo zijn overduidelijk in strijd met Europese richtlijnen. Het valt te hopen dat er vanuit de EU mensen wakker worden en de noodklok gaan luiden.

   Tekenend voor de onverschilligheid van het bestuur van de dierentuin is het feit dat ze het niet nodig vond om de politie in te schakelen om het protest de kop in te drukken. Deze varkentjes kunnen we zelf wel even wassen, moeten de bewakers gedacht hebben. Dat viel vies tegen. Met hulp van enkele bezoekers wisten de vrouwen te ontsnappen en dankzij de aanwezige pers gaan de beelden van het protest nu de hele wereld over.   Voor de toekomst van de Kyiv Zoo had FEMEN nog een aardige suggestie. ‘Wellicht kunnen we de lege kooien vullen met de tweebenige monsters die zich schuldig hebben gemaakt aan de creatie van dit slachthuis.’ 

 Foto's Femen LJ, hln.be


Open all references in tabs: [1 - 10]

Via: kievconnexions.blogspot.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Qb6eS$E9

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply