Laat Femen met rust

De vrijheid van meningsuiting gaat boven alles.

In Oekraïne zijn drie actievoersters van Femen opgepakt. Volgens het AD waren ze in perfecte vorm de straat opgegaan, maar bleken ze na opgepakt te zijn opeens vol schrammen en blauwe plekken te zitten: gegeven, hoe kan het ook anders, door de politie.

Drie actievoerders van de radicale Oekraïnse vrouwenbeweging Femen en een fotograaf die hen vergezelde zijn zaterdag in Oekraïne opgepakt. De politie zegt dat ze zijn gearresteerd wegens onzedelijk gedrag: ze zouden topless over straat hebben gelopen. Femen spreekt echter van mishandeling en ontvoering door de politie.

Dat schrijft AFP. Een politiewoordvoerder vertelt tegen het persbureau dat agenten vandaag drie jonge topless vrouwen met markeringen op hun lichaam zagen rondlopen, met in hun gezelschap een man die een foto's van hen nam. 

Nu heb ik in principe weinig op met de doelen van Femen - het is wat mij betreft een radicaal-links feministische groepering van zure vrouwen met te veel vrije tijd om handen - maar dat doet er even niet toe. Ja, ze lopen topless rond. So what? Ze doen dat om iets duidelijk te maken en om hun politiek / sociaal getinte demonstraties kracht bij te zetten. 

Dit betekent dat hun naaktloperij gewoon onder de vrijheid van meningsuiting valt - het recht dat, samen met de vrijheid van religie, aan de basis staat van onze manier van leven. Zonder deze mensenrechten is het westen feitelijk niet veel anders dan de rest van de wereld, het Midden-Oosten incluis. 

Ja, de dames van Femen zijn luidruchtig, en ja, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die geschokt reageren als ze zoveel naakt zien rondlopen op straat (hoewel ik dit soort beelden best kan waarderen, maar dat geheel terzijde), maar het gaat hier niet om de vraag of u het netjes vindt wat ze doen, maar of u begrijpt dat het hun recht is om zich zo te uiten. Als u dat doet kunt u niet anders dan tot dezelfde conclusie komen als ik: Femen moet met rust worden gelaten.

Via: dagelijksestandaard.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jwQ26$3oX

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply