Legyilkosozták Putyint

A félmeztelen tiltakozó és figyelemfelhívó akcióiról ismert ukrán szervezet, a Femen két tagja csütörtökön demonstrációt tartott a milánói székesegyház előtt, az ellen, hogy a világ vezetői találkoznak Vlagyimir Putyinnal. Csütörtökön kezdődik ugyanis Milánóban az Európa-Ázsia (ASEM) kétnapos csúcstalálkozó, amelyen több mint ötven vezető politikus társaságában részt vesz az orosz elnök is.

A rövid piros szoknyát viselő hölgy az ukránok vérét szimbolizáló vörösborral öntötte le meztelen felsőtestét. Hogy az üzenet egyértelmű legyen, egyikük a mellkasára az ukrajnai vérontás elismerését követelő szöveget irt. – Úgy véljük, hogy fogadni egy gyilkost, aki most gyilkol egy nemzetet, s kezet fogni vele, az egyértelmű annak a gyilkosságnak, az ukrajnai háborúnak a tudomásul nem vételével, amelyet Putyin kezdett és támogat - nyilatkozta Inna Sencsenko a riportereknek. A másik ukrán hölgy a kebleire pedig azt irta, hogy az „ASEM Putyin szövetségese" – jelentette az AP.

Putyin és az ukrán kollégája, Petro Porosenko az előzetes forgatókönyv szerint pénteken reggelinél találkoznak, ám nincs kizárva, hogy a csúcs alkalmával külön megbeszélést is tartanak majd.

Via: nol.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~fgjlY$5TF

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply