Léonard slachtoffer van taartengooier tijdens colloquium in Brussel


Léonard slachtoffer van taartengooier tijdens colloquium in Brussel

Mgr. André-Joseph Léonard, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is vrijdagavond het doelwit geworden van een taartengooier in Brussel. Tijdens een bijeenkomst van Europese jonge katholieken in het Sint-Michielscollege in Brussel werd hij belaagd door taartengooier Noël Gaudin, zo meldde die laatste aan Belga.

De actie viseerde ook Christine Boutin. De voorzitster van de Franse christendemocratische partij werd omcirkeld door vier Belgische ex-leden van Femen. Toen ze het woord nam, werd de Franse politica onderbroken door zingende feministes met ontblote borsten die haar nadien ook omarmden. De ex-leden van Femen noemen zich voortaan "Liliths". Boutin manifesteerde zich in Frankrijk als een tegenstandster van het homohuwelijk.

Nadien doken de taartengooiers op en richtten zich ze tegen Léonard. De actievoerders spreken van een succes. "De actie was gericht tegen de antihomoseksuelen, de tegenstanders van abortus en tegen het katholieke integrisme", luidde het.

Belga
Foto Belga

Via: zita.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~IcNV7$4Ki

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply