Majdnem tragédiával ért véget a reggeli horgászat

A viharjelzs ellenre ment horgszni kt frfi Fonyd kzelben, vgl a rendrk s a vzimentk hztk partra ket.

Kt horgsszal a Balatonba borult egy csnak a Fonyd-Blatelepi strand kzelben, a frfiakat a vzirendrk s a vzimentk mentettk ki - kzlte Tar Mihly a Vzimentk Magyarorszgi Szakszolglatnak szvivje.

A baleset hromnegyed nyolckor trtnt, a horgszoknak nagy szerencsjk volt: az gyeletes vziment mg nem volt szolglatban, de mr a helysznen volt. Ltta, hogy a parttl 200 mterre felborul a csnak. A vzimentk vgl a rendrk segtsgt is krtk, mert az hajik kzelebb voltak a vzbe borult csnakhoz. Ezen a rszen a dli parton kt-kt s fl mter mly a vz.

Az egyik bajba jutott frfi egy stg lbba kapaszkodva tartotta magt, t a vzirendrk a hajjukba emeltk, gy vittk ki a partra. A msik horgszrt a vziment ment be szva, s kihzta a vzbl.

A 70 v krli horgszoknak vgl az ijedtsgen kvl nem esett bajuk. A baleset idejn a krnyken msodfok viharjelzs volt rvnyben.

Figyelni kell a viharjelzst, mert knnyen baj lehet!

Forrs: MTI/Lakatos Pter

Szombaton sszesen 21 ember lett mentettk meg a rendrk, a vzimentk s nzetlen hajsok a Balatonnl. Akkor a vihar miatt kerltek bajba az emberek. Sokan akkor is feleltlenek voltak: noha lehetett tudni, hogy jn a rossz id, sokan maradtak a vzben. Elfordult, hogy feleltlen hajsok a tudsukat s a hajk kpessgeit tlrtkelve jrmvkkel felborultak, elsllyedtek, vagy egyszeren a rendkvl ers szl a nagy hullmokkal egytt lesodorta a fedlzetrl az utasokat.

Via: aktiv.origo.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wKDJA$6EJ

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply