Margaret Thatcher overleden

'The Iron Lady' oftewel Margaret Thatcher is overleden na een beroerte. Dat maakte haar woordvoerder Lord Bell bekend. Ze was van 1979 tot 1990 premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze is 87 jaar geworden.

Ze was de langst regerende en eerste vrouwelijke Britse premier van de twintigste eeuw. Als leidster van de Conservative and Unionist Party tussen 1975 en 1990 voerde ze haar partij tussen 1979 en 1987 drie maal achter elkaar naar de verkiezingsoverwinning. Als premier was zij verantwoordelijk voor een economisch en sociaal beleid dat haar naam kreeg 'Thatcherism'. 

De koningin van Groot Brittanië zegt verdrietig te zijn om dit nieuws te moeten horen.Minister president David Cameron noemt haar een 'grote leidster' en een 'krachtige Britse'. 

Ziekte

The Iron Lady was al een aantal jaar ziek, op het laatst was ze bijna niet meer op publieke evenementen te vinden. Haar korte termijngeheugen ging steeds meer achteruit. Ze leed aan de ziekte Alzheimer. 

De Britse oud-premier krijgt geen officiële staatsbegrafenis, maar wel een afscheidsceremonie in St. Paul's Cathedral in Londen. Daarna volgt een crematie in besloten kring.

 

Via: metronieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~hrzzk$2bb

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply