Marokkaanse poseert naakt voor Femen

Na Tunesië wint de feministische beweging Femen ook aan populariteit in Marokko. Op de Facebook van Femen Marokko is een foto verschenen van een topless activiste in Marokko, zo meldt nieuwswebsite Hibapress. De foto werd donderdagavond geplaatst en zorgt nu al voor de nodige ophef op social media in Marokko.

Op de foto is te zien hoe een gekrulde Marokkaanse naakt poseert met de tekst 'There will be millions of us from Morocco to Tunisia'. Hiermee lijkt de vrouw op te willen komen voor haar Femen collega's die vastzaten in Tunesië. Alleen Amina zit nog vast. De foto werd in Essaouira genomen en ging binnen enkele uren rond op Marokkaanse social media.

Het is nog niet bekend wat de autoriteiten gaan doen nu ook vrouwen in Marokko ter protest uit de kleren gaan. In Marokko zijn dergelijke acties strafbaar onder het mom van 'een gevaar vormen voor het moraal'.

Via: yasmina.marokko.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~DcNV7$3Qi

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply