"Megőrültetek?" – megszólalt a meztelen aktivista

Jana Zsdanova szerint a magyar vezetés hibát követ el azzal, hogy közeledik Moszkvához. Az orosz elnök Ukrajnában is barátságos volt mindaddig, amíg megkapta, amit akart - mondta a Putyin budapesti látogatásakor vetkőzésével botrányt keltő Femen-aktivista az RTL Klub Fókusz című műsorában.

A rendőrök elvitték, néhány órán át bent tartották, majd elengedték azt az ukrán nőt, aki Vlagyimir Putyin látogatásának napján vetkőzött le a parlament közelében. Korábban a nepszava.hu is megírta, hogy az ukrán illetőségű nőjogi szervezet aktivistája körülbelül 1 percig kiabált Putyin-ellenes jelszavakat, miután a rendőrök lefogták, és a Balassi utcában várakozó csapatszállítóba tuszkolták.

Az aktivista most először szólalt meg az akció után. Jana úgy nyilatkozott a Fókusznak, hogy a magyar rendőrök jól bántak vele, Európa többi országában általában jóval keményebben lépnek fel a Femen tagjaival szemben.

Fotó: Tóth Gergő/Népszava

Zsdanova a riportban azt mondta, szerinte halálosan komolyan kell venni a Putyin-látogatást, és szerinte a magyar vezetés hibát követ el azzal, hogy közeledik Moszkvához. "Megőrültetek, hogy szívesen fogadtok egy diktátort? Nem féltek, hogy ellenetek fordul?" - fogalmazott. Az aktivista szerint Ukrajnában ugyanez történt: az orosz elnök mindaddig barátságos volt, amíg megkapta, amit akart.

Jana azt is elmondta, hogy nem zavarja a nyilvános meztelenkedés. "Nekünk ez a fegyverünk, erre mindenki odafigyel. Ezzel szembemegyünk minden elvárással, ami a külsőnkre és a viselkedésünkre vonatkozik" - mondta Jana Zsdanova a Fókuszban.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: nepszava.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gKDJA$5t2

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply