Mellbe szúrta Putyin szobrát egy 26 éves nő

Vlagyimir Putyin viaszszobrának megrongálása miatt ezerötszáz eurós (460 ezer forintos) pénzbüntetésre ítélték a 26 éves Jana Zsdanovát. A nő fellebbezett az első fokon szexuális exhibicionizmus és rongálás miatt kiszabott ítélet ellen. A bíróság a Grévin Múzeum által kért 3 ezer eurós (920 ezer forintos) anyagi kár megfizetésére is kötelezte az ukrán nőt.

A Franciaországban két éve politikai menekültként élő nő június 5-én jegyet váltott a hírességek viaszmásait bemutató múzeumba. Az „államfők termében” félmeztelenre vetkőzött, s a felsőtestére rúzzsal felírta, hogy Kill Putin (Öljétek meg Putyint!). Ezt követően feldöntötte az orosz elnök szobrát, aki egyébként aznap tett látogatást Párizsban, majd egy fakaróval többször mellbe szúrta a bábut, miközben azt kiabálta, hogy „Putin dictator” (Putyin diktátor).

Jana Zsdanova a perben többször is hangsúlyozta tette politikai jellegét. Az ítélethirdetést követően azt mondta, hogy „nagyon furcsa és egy vicc”, hogy szexuális exhibicionizmus miatt ítélték el. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „a francia társadalom egy nacionalista része Putyin-barát lett”. Ügyvédje jelezte, hogy ha szükséges, az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak az ítélet miatt.

Via: nlcafe.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ZBR0N$5UF

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply