Miljöpartist kritiserar sitt eget partis beslut

Det var när stadsminister Fredrik Reinfeldt (M) talade i Almedalen som aktivister ur gruppen Femen rusade fram och visade brösten i en protestaktion mot den planerade kalkbrytningen i Ojnareskogen på norra Gotland.

Efter det drog Miljöpartiet tillbaka aktivisten och politikern Jenny Wenhammars kandidatur till riksdagsvalet. Något Sofia Bothorp (Mp) tycker är ängsligt.

– Man visste att hon var Femen-aktivist men partiet blev ängsligt och tycker att det är jättebesvärligt. Jag tycker att det är lite för politiskt korrekt, det borde man tänkt igenom innan. Det finns ett visst mått av dubbelmoral, att man först vill ha med henne på listan som den Femen-aktivist hon är och sedan när hon gör en Femen-aktion så blir man nervös, säger Sofia Bothorp (Mp).

Nu efterlyser hon en större diskussion kring vad som egentligen är okej och inte att göra som politiker och aktivist i partiet.

Via: sverigesradio.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~m3vWF$5JG

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply