Na Rode Kruis en Ziekenzorg haalt ook Femma, niet Femen!- de vlag boven

LOCHRISTI - In onze mini-reeks, toon ons uw vlag, en wij tonen u aan de lezers, is het vandaag de buurt aan Femma. 'Femma, en niet Femen!' benadrukt bestuurslid Caroline Van De Vijver, want dat zijn die vrouwen in Rusland die met hun blote borsten protesteren'.
Femma is de nieuwe naam voor de vroegere KAV, wat stond voor Katholieke Arbeidersvrouwen. Ook Hilde Vercauteren en Katelijne Verhelst poseren mee: We hebben wel een nieuwe vlag, maar geen vlaggestok. We stappen eigenlijk ook niet echt mee in een stoet of zo, maar hangen de vlag _ die we bewaren in het lokaal in de kring _ gewoon op aan de muur.
Ook Femma trekt zaterdag met de (nieuwe) vlag naar de herdenking van Wereldoorlog I, aan Orphanimo, waar de koninklijke harmonie Willen is Kunnen zaterdag om 15 uur een concert geeft en om 15u30 de Last Post speelt. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk verenigingen van Lochristi met hun vlag naar Orphanimo komen. Een en ander is een onderdeel van het tiendaags kunstevenement Kunst Omdat het Moet.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~7TbBK$54y

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply