Naaktprotest Nationale Synode afgezegd

Door te verschijnen met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten, hopen de deelneemsters andere te overtuigen dat de kerk vrouwen onderdrukt. Femen is wel blij met de berichten in de pers vrijdag, omdat daarmee de activistische boodschap wel is overgebracht op het publiek.

Dat bevestigt de groep naar aanleiding van berichtgeving hierover in Trouw."Femen eist totale verwerping van het patriarchaat. Het christendom is nog steeds het boegbeeld van sekseongelijkheid in onze samenleving", stellen de activisten.

Tijdens de Nationale Synode komen honderden christenen bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid. Op de sprekerslijst staan dit jaar alleen maar mannen. Volgens Femen is de enige vrouw die is uitgenodigd zangeres Pearl Jozefzoon. "Mannen spreken en vrouwen verzorgen het entertainment", aldus de groep.

De organisatie van de Nationale Synode betreurt de voornemens van Femen. Volgens een woordvoerder is de stelling dat de kerk vrouwen onderdrukt nogal uit de lucht gegrepen. "Ik denk dat ze zich beter kunnen verdiepen in onze organisatiestructuur waarin ook vrouwen zitten", aldus de zegsman.

"We komen bovendien niet eens bij elkaar om over de positie van vrouwen te praten", zo gaat de woordvoerder verder. "We kijken op welke manier we dichter bij elkaar kunnen komen en een eenheid kunnen vormen. Daarin is zowel ruimte voor de man als voor de vrouw."

Dat er helemaal geen vrouwelijke sprekers zijn, is volgens hem puur toeval. "Daar is niet speciaal over nagedacht. Dat is misschien jammer." De woordvoerder benadrukt dat er wel degelijk vrouwen aanwezig zijn.

Femen is ontstaan in Oekraïne en heeft inmiddels wereldwijd vertakkingen. De vrouwen slaan toe op plekken waar ze onderdrukking van vrouwen of homo's menen waar te nemen.

Hoe laat het protest plaatsvindt, wil Femen niet zeggen.

Via: nieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tg8EB$4NR

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply