Nakendemonstration för kvinnors frigörelse

Nordiskt forum har samlat 15 000 deltagare sedan i torsdags. På lördagskvällen bjöd Malmö in till fest i Folkets park. Jenny Wenhammar var påtagligt nervös innan hon för första gången skulle visa sig naken för allmänheten.

– Jag har bara visat mig naken för min man och mina barn tidigare. Det här är något helt nytt för mig.

I fjol tog hon initiativ till Femen Sverige, efter den ursprungliga Femen från Ukraina som gjort nakenaktioner runtom i Europa sedan 2008.

”Jag har lidit tillräckligt”

– Vi är alla här av olika anledningar. Självklart är det politiskt men det kan vara för att protestera mot det kvinnliga idealet, våld mot kvinnor eller diskriminering. Vi har mest fått positiva reaktioner, säger Jenny Wenhammar som samtidigt gladdes åt beskedet att Facebook nu tillåter bilder av ammande mammor med bara bröst.

I paradtåget i Malmö fanns även flertalet iranskor som gick barbröstade. Zahra Aghajani, som fått asyl i Sverige, var en av dessa. Hon blev misshandlad av sin man i Iran. Han tog också deras gemensamma barn ifrån henne och hon tvingades fly till Sverige.

– Hela mitt liv har jag fått kämpa enbart för att jag är kvinna. Jag har lidit tillräckligt, därför är jag här i dag för att visa att jag har rättigheter till mitt eget liv och mitt utseende, säger Zahra Aghajani.

Via: expressen.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gPqQG$5Bo

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply