Nakenprotest mot egyptisk grundlag

I sin första aktion i Sverige genomförde de ukrainska feministerna Femen på torsdagen en nakenprotest tillsammans med den egyptiska bloggaren Aliaa Elmahdy mot förslaget till ny författning i Egypten.


BildmaterialSCANPIX / SCANPIX


Stockholm.

Kvinnoorganisationen Femen är känd för att med barbröstade eller helnakna protestaktioner söka uppmärksamhet mot korruption och sexhandel.

Aktionen var över på ett par minuter. De tre klädde av sig nakna i kylan utanför ambassaden, och på deras kroppar gick att läsa "Mursis apokalyps" och "sharia är inte en konstitution".

— Jag vill att författningen ska skydda mina rättigheter i stället för att ta dem, och att alla ska kunna uttrycka sina åsikter, säger Elmahdy till TT.

Elmahdy har på grund av sina liberala ställningstaganden, däribland publiceringen av ett nakenfoto på sin blogg, fått lämna Egypten.

TT

hd.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~J2ega$22r

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply