Négyhavi letöltendő börtönre ítélték Tunéziában a Femen aktivistáit

A három nőt május 29-én vették őrizetbe, mert félmeztelenül tüntettek tunéziai társuk, a tiltakozó akciója miatt május 19. óta fogva tartott Amina Tyler támogatására.

Egyenként négyhavi letöltendő börtönbüntetésre ítélték Tunéziában szerdán a Femen nőjogi szervezet három európai aktivistáját "a jó erkölcs és a közszemérem megsértéséért" közölte Szuhaib Barhi, az elítéltek védője.

Inna Sevcsenko, a Femen vezetője az ítéletre reagálva bejelentette: a szervezet további akciókat tart majd Tunéziában.

"Ez olyan politikai döntés, amely megerősíti véleményünket Tunézia diktatórikus jellegéről. Egyszerűbb a lányokat börtönbe vetni, mint elismerni, hogy a nőknek joguk van szabadon rendelkezni a testükkel" mondta Inna Sevcsenko telefonon a szervezet székhelyéről, Párizsból.

"Nagyon dühösek vagyunk a túl szigorú ítélet után, és folytatni fogjuk tunéziai akcióikat. (...) Nem hagyjuk abba" közölte.
A nők francia ügyvédje, Patrick Klugman, aki rövidesen Tuniszba utazik, megdöbbenését fejezte ki az ítélet hallatán, és elítélte a szólásszabadság megsértését.

A három nőt, két francia és egy német állampolgárt május 29-én vették őrizetbe, mert félmeztelenül tüntettek tunéziai társuk, a május 19. óta fogva tartott Amina Tyler támogatására.
A 19 éves Amina Tyler közfelháborodást keltett Tunéziában azzal, hogy félmeztelen fotókat tett közzé saját magáról az interneten, amivel a nők hátrányos helyzetére akarta felhívni a figyelmet.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~XC2Xk$38j

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply