Nőket rugdostak katolikusok egy tüntetésen

A Civitas intézet elnevezésű fundamentalista katolikus szervezet felhívására mintegy 9 ezren vonultak utcára Párizsban az azonos neműek házasságát engedélyező törvényjavaslat ellen. A radikális hangulatú megmozduláson azután törtek ki összecsapások, hogy provokatívan viselkedő ellentüntetők jelentek meg a helyszínen.

A Civitas biztonsági emberei azután kezdtek el nőke ütlegelni, miután a Femen nevű feminista egyesület tucatnyi, félmeztelen apácának öltözött tagja a tüntetők közé vonult. A biztonságiak ütni és rugdosni kezdték a fiatal nőket, valamint a jelenlévő újságírókat és fotósokat. A jelenetet a France 2 közszolgálati televízió híradójának kamerája is rögzítette. A rendőrség öt támadót őrizetbe vett.

A becslések szerint a 100 ezres támogatói körrel rendelkező, mintegy ezer tagú fundamentalista katolikus szervezet "Igen a családra, nem a homoőrületre" és "Egy papa, egy mama minden családnak" feliratú transzparensekkel tiltakozott vasárnap. A tüntetők között többségben voltak a fiatalok, sokan reverendát viseltek, de nemzeti zászlót és keresztet magasba emelő nyugdíjas korúak és teljes családok is vonultak a tömegben.

"Az a célunk, hogy valódi csatát vívjunk a család és a gyerekek megmentése érdekében" - mondta Alain Escada, a Civitas egyik vezetője. Szerinte a homoszexuális házasság olyan, mint a Pandora szelencéje, amelynek engedélyezésével megnyílik az út a poligámia vagy a vérfertőző házasság elfogadása felé. A Civitas álláspontja szerint a homoszexualitás olyan "ferde hajlam", amelyet korrigálni kell és az ilyen hajlamú embereknek tartózkodnia kellene a szexuális élettől.

Marisol Touraine, a Házasodhasson mindenki! címet viselő törvényjavaslatért felelős szociálisügyi és egészségügyi miniszter vasárnap azt mondta, hogy tiszteletben tartja a tüntetők aggodalmait, a tervezet januári parlamenti vitájáig mindenki kifejtheti a véleményét, de a kormány semmiképpen nem fogja visszavonni a javaslatot.

Via: hir24.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~T5ntH$1uN

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply