Oekraïense feminist laat van zich horen en valt EK-bokaal aan

Oekraïne is in de ban van blote protestacties tegen corruptie op het Europees kampioenschap van komende zomer. Dit keer wordt het EK gehouden in Polen en Oekraïne. Een Oekraïense vrouw heeft zaterdag geprobeerd de EK-trofee te beschadigen nadat ze haar topje uittrok. De plaatselijke politie kon deze actie net op tijd stoppen.
<!-- BEGIN JS TAG - [Voetbalnieuws.be] - home - 468x60 <!---->
Momenteel is de beker te bezichtigen in Kyiv, de hoofdstad van Oekraïne. Bezoekers hebben de mogelijkheid om op de foto te gaan met de trofee. De 23-jarige vrouw leek dit ook te willen, maar trok uit het niets haar topje naar beneden en probeerde de trofee te bemachtigen. De beker is licht beschadigd door deze bizarre actie. Achteraf bleek dat de vrouw lid is van de feministische groep Femen. Deze groep haalt vaak het nieuws door naakte protestacties.

Het EURO 2012 zal op 8 juni aanvangen. Polen en Griekenland trappen in Warschau het EK af. Enige tijd bestonden er twijfels of het wel goed zou zijn om het EK door te laten gaan in Polen en Oekraïne, omdat het land uit Oost-Europa kampt met politieke problemen.

Via: voetbalnieuws.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~xQRxd$tF

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply