Oekraïense organisatie Femen wordt geleid door man

Geplaatst op
05 september 2013
Laatste update
05 september, 07:49
Foto's
1

Reacties
Toon reacties

Fotograaf: EPA

VENETIË (ANP) - De feministische Oekraïense organisatie Femen, bekend van protesten met blote borsten, is opgericht door een man en wordt ook door hem geleid.

Dat blijkt uit de documentaire 'Oekraïne is geen bordeel', die deze dagen te zien is op het filmfestival van Venetië. Femen-leider Victor Svyatski doet in de film van de Australische Kitty Green opmerkelijke uitspraken over de vrouwelijke activistes.

,,Deze meisjes zijn zwak'', vindt Svyatski. ,,Ze zijn onderdanig, zonder ruggengraat, onpunctueel en heel veel andere dingen die politiek activisme in de weg staan.'' Hij leerde hen naar eigen zeggen hoe ze succesvolle activisten konden worden door deze eigenschappen te veranderen.

De vrouwen van Femen baarden de afgelopen jaren veel opzien met hun acties tegen seksisme en onderdrukking van vrouwenrechten, die ze steevast met ontbloot bovenlijf voeren. Documentairemaakster Green verbleef een jaar in Kyiv bij vier leden van de groep. Ze ontdekte gaandeweg dat Svyatski niet zomaar adviseur van Femen is, maar feitelijk aan de touwtjes trekt, zo vertelde ze aan de Britse krant The Independent.

 


Media  • Fotograaf
    EPA

Open all references in tabs: [1 - 8]

Via: gelderlander.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wic8a$4Ak

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply