"Onze borsten zijn ons enige wapen"


"Onze borsten zijn ons enige wapen"

De Belgische activistes van Femen zijn tevreden over hun ‘wijwaterdoop’ van aartsbisschop Léonard. "Wij zijn niet geïnteresseerd in een debat, we willen hem alleen tonen dat we niet akkoord gaan met homofobe uitspraken."

"Monseigneur Léonard heeft voorstellen gedaan die zeer discriminerend zijn tegenover de homoseksuele gemeenschap. Dit konden we niet zomaar laten passeren", zegt de 23-jarige studente Margo Fruitier.
"Deze actie was ons antwoord op de conservatieve uitlatingen van de aartsbisschop en op het feit dat hij openlijk zijn steun betuigde aan de tienduizenden Fransen die de afgelopen weken protesteerden tegen het homohuwelijk en het recht op adoptie voor holibi’s in Frankrijk.”

Blote borsten

Of dat absoluut met blote borsten moest? “Dat is nu eenmaal het visitekaartje van Femen. Onze borsten zijn ons enige wapen, want wij zijn tegen agressie en geweld", klinkt het.

SVW,TG/HBvL

Kalooga

Via: zita.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~sIwTV$2ha

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply