Opmerkelijke protesten over de hele wereld

Blote borsten belagen Strauss-Kahn

De auto van Dominique Strauss-Kahn werd bij aankomst bij de rechtbank in Lille belaagd door drie topless vrouwen van de feministische groep Femen. De oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds moest dinsdagochtend getuigen in de strafzaak tegen hem over een prostitutienetwerk.

Megaprotest in Hong Kong

Eind 2014 lopen de straten van Hong Kong vol met demonstranten. Het begint met een initiatief van studenten, maar al snel sluiten er ook steeds meer werkende mensen aan. De groep Occupy Central wil dat Leung Chun-ying, de bestuurder van Hong Kong, aftreedt omdat hij niet goed naar het volk zou luisteren.

Maastricht zit op de stoep

Tweehonderd inwoners van Maastricht gaan in de zomer van 2013 op de stoep zitten. Ze zijn het niet eens met de boete van de gemeente die antiquair Ton Stilte kreeg, omdat hij voor zijn winkel op de stoep zat. 

Studenten zetten TU Delft te koop

Studenten van de Delftse studentenvakbond VSSD zetten in november 2012 als ludiek protest meerdere bordjes met 'Te Koop' bij de universiteit van Delft. Ze protesteren tegen de kabinetsplannen om de basisbeurs af te schaffen. Volgens hen worden vooral studenten die een meerjarige bètamaster volgen hiervan de dupe.

Toiletteren op het strand

In augustus 2012 zitten strandgangers in pak op een toiletpot op het strand van Adelaide in Australië. De groep voert zo op ludieke wijze actie voor meer openbare toiletten op het strand.

Occupy-demonstraties in Nederland

In het najaar van 2011 staat de Occupy-beweging op in Amerika. De demonstranten zijn tegen de sociale ongelijkheid, de bankreddingen en de grote invloed van het bedrijfsleven op de politiek. Ook in Nederland en de rest van de wereld laten betogers van zich horen.

Via: nu.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~XZEHQ$5pB

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply