Opstootje bij antihomoprotest Parijs

Opstootje bij antihomoprotest Parijs

PARIJS - Tegenstanders van het homohuwelijk zijn zondag in Parijs op de vuist gegaan met halfnaakte leden van de Oekraïense actiegroep Femen. Femen verstoorde de mars die het katholieke Civitas had georganiseerd om het verzet tegen het homohuwelijk kracht bij te zetten.

Duizenden betogers waren zondag naar Parijs gekomen om lucht te geven aan hun onvrede over een omstreden wetsvoorstel dat homoseksuele stellen het recht geeft te trouwen en kinderen te adopteren. De demonstranten trokken met spandoeken door de stad, maar vonden enkele leden van Femen op hun pad. Die scandeerden met ontblote borsten vanonder hun nonnenkappen ‘in gay we trust’ en spoten met brandblussers. Daarop vielen enkele rake klappen.

Invoering van het homohuwelijk was een van de verkiezingsbeloften van president François Hollande. Ten tijde van diens campagne leek de meerderheid van de bevolking voor te zijn. Maar de steun is afgenomen na fel verzet van leiders van religieuze groepen en buitensteedse gebieden.

De vrouwen van Femen, een Oekraïense actiegroep die het opneemt voor de rechten van vrouwen en seksuele minderheden, staan bekend om hun uitdagende protestacties. Ze gooien steevast hun borsten in de strijd.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~TMhEZ$1tO

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply