Összeverték a Femen aktivistáit

A közlemény szerint Hanna Hucol Femen-vezetőt, Olekszandra Sevcsenko aktivistát és Viktor Szvjatszkijt, a szervezet tanácsadóját szombat este érte a támadás a dél-ukrajnai városban. Az elszenvedett sérülések miatt kórházi ellátásra szorultak. A szervezet azt állítja, hogy előre kitervelt támadást hajtottak végre aktivistáik ellen, ami mögött az ukrán „különleges szolgálatok” állnak. A Femen követeli a belügyminisztériumtól, hogy biztosítson éjjel-nappali védelmet aktivistáinak.

A belügyminisztérium Odessza megyei részlege megerősítette annak tényét, hogy az összevert aktivisták panaszt tettek a rendőrségen. Anna Hucolt a közelmúltban már a második atrocitás érte. A múlt hónap végén egy kijevi kávézóban verte véresre egy férfi. A támadója elvette a notebookját, amely állítólag a „szervezet stratégiájáról tartalmazott információt”.

Via: mno.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~uerOW$4A2

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply