Paus roept op tot strijd tegen slavernij

Paus Franciscus heeft in zijn nieuwjaarsmis alle mensen op de wereld opgeroepen de strijd tegen slavernij en mensenhandel op te voeren. Het is ieders door God gegeven recht om vrij te zijn, zegt de kerkvorst.

Nieuwjaarsdag is traditioneel de dag van de vrede in de katholieke kerk en het thema dit jaar was: 'Niet langer slaven, alleen broeders en zusters'. Franciscus zette de moderne slavernij al eerder op de kaart. Vorige maand nog riep hij mensen in de hele wereld op geen laag geprijsde artikelen aan te schaffen die door slaven gemaakt zouden kunnen zijn.

In zijn nieuwjaarstoespraak na de mis riep hij zijn toehoorders op te streven naar 'vrede in het hart, vrede in de familie, vrede onder de naties'. 'Vrede is altijd mogelijk maar we moeten ernaar zoeken. Laat ons bidden voor vrede.'

Via: trouw.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~bRinI$5mI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply