Placebo betuigt steun aan holebi’s tijdens concert in Marokko

De Britse rockgroep Placebo heeft dinsdagavond tijdens een optreden in Marokko zijn steun betuigd aan de homogemeenschap. Een van de groepsleden speelde tijdens een concert in Rabat op een gitaar in regenboogkleuren en met 489 op het lichaam geschreven, een referentie naar het artikel in het strafwetboek dat homoseksualiteit bestraft.

Placebo trad op voor enkele duizenden toeschouwers tijdens het festival Mawazine, dat plaatsvindt tot zaterdag. Tijdens het optreden haalde gitarist-bassist Stefan Olsdal de regenbooggitaar boven.

In Marokko bepaalt artikel 489 dat homoseksualiteit met drie jaar cel bestraft kan worden. Op Facebook kwam de bassist van Placebo er nog even op terug. 'Al mijn liefde en steun aan zij die moeten vechten voor hun recht om lief te hebben', schreef hij.

Enkele uren eerder hadden twee Franse militantes van Femen ook al de strafbaarheid van homoseksualiteit gehekeld. Ze poseerden even met ontbloot bovenlijf aan een van de voornaamste monumenten in de stad. Op hun lichamen stond 'in gay we trust'.

De vrouwen zijn opgepakt op de luchthaven van Rabat, na hun actie, en zijn naar Frankrijk teruggestuurd. De Marokkaanse autoriteiten spraken van een 'daad van provocatie'.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~KrOSN$68q

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply