Protest bij proces Arabische Femen-activiste Amina

Honderden mensen hebben donderdag in de Tunesische stad Kairouan een demonstratie gehouden bij de rechtbank waar de Tunesische activiste Amina Tyler wordt berecht. De betogers willen dat Tyler streng gestraft wordt voor haar mislukte poging een protestactie te organiseren.

Tyler wilde een demonstratie houden die samenviel met een conferentie van een ultraconservatieve moslimgroep. Ze werd opgepakt en aangeklaagd voor het bezit van een 'brandgevaarlijk voorwerp'. Ze zou een busje pepperspray bij zich hebben gehad. In een filmpje was ook te zien dat Amina 'Femen' op een muurtje nabij een moskee kalkte.

Vier activistes van de vrouwenrechtengroep Femen hielden woensdag in Tunis een betoging en eisten dat Tyler wordt vrijgelaten. Tyler verwierf bekendheid toen ze uit kritiek op de waarden binnen de Tunesische samenleving een foto van haar ontblote bovenlijf op internet plaatste.

Via: nieuws.marokko.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~hndiJ$2uW

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply