Pucér nők zavarták meg a stadion rendjét

Pucér nők zavarták meg a stadion rendjét

Amíg a lelátókon helyet foglaló mintegy hatvanezres nézősereg élvezte a több száz fős nemzetközi tánccsoport produkcióját, addig a stadion körül a magáról az utóbbi időben – érdemtelenül – egyre többet hallató ukrán Femen aktivistái ­por­oltókkal akcióztak, ismét félmeztelenül.

Megint egy nőszervezet tüntetett a stadion előtt

A megnyitónak különleges magyar vonatkozása is volt, ­hiszen György Ádám zongoraművész is fellépett, aki Chopin Vihar-etűdjét játszotta el. Alighanem még soha sem lépett fel ilyen hallgatóság előtt...

A másik magyar vonatkozású szereplő pedig Karmatronic olasz származású, Budapesten élő lemezlovas és producer volt, aki a Györggyel közösen szerzett Világjáték című számot ­mutat­ta be.

A nem egészen negyedórás elôadásért Marco Balich, a 2006-os torinói téli olimpia megnyitójának és záróünnepségének rendezője felelt, aki elárulta, hogy nem a szereplők mozgatása volt a legnehezebb feladat, sokkal inkább az, hogy a lengyel–görög meccs előtt ne sértsék meg a letakart, kitűnő minőségű gyepet a játéktéren.

Veszteséges lesz az Eb

Átlagosan húsz százalékkal emelik áraikat az Európa-bajnokság idején az ukrán és a lengyel éttermek és sörözők. A helyi vezetők azzal védekeznek, hogy ez minden nagy futballtornán így van. A 2006-os németországi vb-n ennél sokkal nagyobb mértékű áremelések voltak, igaz, a hotelárak tekintetében az ukránok és a lengyelek sem „szégyenkezhetnek”, öt-nyolcszoros árakat kértek a focirajongóktól. A vendégek létszámán ez is meg is látszik, a világ legdrágább futball Eb-je minden bizonnyal ráfizetéses lesz.
 

Via: borsonline.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~0cz2U$15U

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply