Pucérkodtak a spanyol parlamentben

Az ukrán nőjogi szervezet tagjai az ülésterem lelátóján fedték fel felsőtestüket, amelyen az elhangzott mottó volt olvasható. Kisebb dulakodás is kitört, mivel az aktivisták a karzatba kapaszkodtak és nem akarták hagyni, hogy elvezessék őket. A hívatlan vendégeket néhány perc múlva sikerült végül eltávolítani a lelátóról, és folytatódhatott az ülés. A rebellisek között volt a Femen spanyolországi vezetője, Lara Alcázar is.

Fotó: MTI/EPA/Chema Moya

A kebleket éppen akkor fedték fel, amikor az igazságügyi miniszter mondott beszédet egy másik témában. A konzervatív Alberto Ruiz Gallardón ellenzi a művi terhességmegszakítás korlátozások nélküli engedélyezését, és csak bizonyos esetekben - ha az édesanya vagy a magzat egészsége veszélyben forog - tenné azt lehetővé.

Az előző, szocialista kormány 2010-ben reformálta meg a terhesség megszakítására vonatkozó törvényt. A hatályos jogszabály értelmében az abortusz a terhesség 14. hetéig, kivételes esetben pedig a 22. hetéig megengedett. Korábban a magzat elhajtása alapvetően tilos volt Spanyolországban, és csak bizonyos körülmények fennállásakor - mint például nemi erőszak vagy veszélyeztetett terhesség - tették lehetővé.

Via: hir24.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~7DJNP$4JL

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply