Puppedemonstranter hoppet på bilen til Strauss-Kahn (65)

Da den forhenværende franske ministeren og IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn inntok vitneboksen i Lille tingrett tirsdag formiddag, så han sliten og anspent ut.

Han var imidlertid klar på at han ikke har drevet med alvorlig hallikvirksomhet, som han står tiltalt for. Han hevder derimot at sexfestene var svært sjeldne og sier at at han ikke drevet med «vill aktivitet».

– Jeg har hverken begått kriminalitet eller overtramp, sa han til retten.

– Turte ikke motsette meg

Like etter vitnet en av de prostituerte kvinnene, kjent under navnet Mounia:

– Jeg turte ikke motsette meg fordi jeg trengte pengene. Jeg ville dra derfra med pengene. Han oppførte seg som et dyr, sa hun gråtende foran retten.

Hun har tidligere forklart at hun ble bragt til en sexfest på hotell Murano i Paris. Hun svarte ja til om hun samtykket til dette. Hun forklarte også at Strauss-Kahn smilte gjennom hele festen.

– Han lo og var ekkel. Jeg følte meg skitten og utnyttet, forklarte hun om 65-åringens oppførsel.

– Kan DSK ha kjent til at du var prostituert, spurte dommeren?

– Ja, svarte Mounia.

Hennes forklaring avviker fra hvordan flere av de andre kvinnene som var tilstede har beskrevet det. Gjennom hele vitnemålet hennes satt Strauss-Kahn uten å vise følelser.

Det er satt av tre uker i Lille tingrett til behandling av saken. Selv om saken er inne i sin andre rettsuke, er det først nå at Strauss-Kahn forklarer seg. Retten har satt av til sammen tre dager til hans forklaring.

«Halliker. Kunder. Skyldige»

Han kan idømmes en tiårig fengselsstraff og en bot på rundt 13 millioner kroner for «alvorlig hallikvirksomhet». Det var derfor knyttet stor spenning til forklaringen til den forhenværende franske ministeren og IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn.

65-åringen, populært kalt DSK, ankom tingretten i Lille i 09-tiden tirsdag morgen. Like før hoppet tre toppløse demonstranter fra feministgruppen Femen på bilen hans for å markere avsky mot den kontroversielle ekspolitikeren.

På overkroppen var de ikke iført annet enn slagord som «Nå er det din tur til å bli kn****» og «Halliker. Kunder. Skyldige».

Nyhetsbyrået AFPs reporter, Sara Hussein, var vitne til opptrinnet.

– Toppløse demonstranter kastet seg på bilen til DSK da han ankom hallik-rettssaken. Fordi hvis det er én ting DSK hater, så er det toppløse kvinner, skriver hun på Twitter.

«Kongen av festene»

Aktoratet mener 65-åringen tok initiativ til omkring 15 sexfester med prostituerte fra 2008 til 2011. Festene skal hovedsakelig ha funnet sted i den franske byen Lille, men også Brussel, Paris og Washington DC. Aktoratet hevder Strauss-Kahn leide leiligheter og hotellrom til dette formålet og at han er grunnen til at festene ble holdt.

De har gått som langt som å beskrive ham som «kongen av festene».

BAKGRUNN:Legger Strauss-Kahn kortene på bordet?

Strauss-Kahns har tidligere innrømmet at han tok del i gruppesexen, men har avvist at han visste at de syv kvinnene var prostituerte. Han mener derfor at han ikke kan dømmes for hallikvirksomhet.

– Jeg var aldri klar over prostitusjonsaspektene, sa han i retten tirsdag.

Påstanden står i grell kontrast til det den prostituerte kvinnen, Sandrine Vandenschrik, forklarte i politiavhør.

pKLAR TALE: En Femen-aktivist kun ifrt benklr krabbet opp p bilen til Strauss-Kahm i det han ankom tingretten i den franske byen Lille tirsdag morgen./p

KLAR TALE: En Femen-aktivist kun iført benklær krabbet opp på bilen til Strauss-Kahm i det han ankom tingretten i den franske byen Lille tirsdag morgen.

Foto: Denis Charlet, Afp

– Han lå midt i haugen av åtte nakne kvinnekropper. Jeg orket ikke delta, forklarte Vandenschrik, som var invitert til å blir med på sex-orgien, enten av DSK selv eller av miljøet rundt ham.

Mandag forklarte den tidligere prostituerte kvinnen, kjent som Mounia, seg, skriver BBC. Hun fortalte da en forretningsmann betalte henne 900 euro for å delta på «liten fest med DSK».

Hevder sexring med samfunnstopper

Til sammen 14 mennesker står tiltalt i den såkalte Carlton-saken, oppkalt etter hotellet i Lille hvor politiet først begynte å etterforske sexfestene. Blant dem er daglige ledere på luksushoteller, en advokat, en prostituert, en tidligere politisjef og en mann som kalles «halliken Dodo».

Prostitusjon er ikke forbudt i Frankrike, men å organisere og å legge forholdene til rette for det, er ulovlig.

pDen franske bordelleieren Dominique Alderweireld (til hyre), ogs kjent som Halliken Dodo ankommer tingretten i Lille sammen med sin forsvarer Sorin Margulis (til venstre) 6. februar./p

Den franske bordelleieren Dominique Alderweireld (til høyre), også kjent som «Halliken Dodo» ankommer tingretten i Lille sammen med sin forsvarer Sorin Margulis (til venstre) 6. februar.

Foto: Philippe Huguen, Afp

Dette er ikke den første gangen Strauss-Kahn er involvert i en sexskandale av internasjonale dimensjoner. I mai 2011 skal DSK angivelig ha prøvd å ha sex med stuepiken Nafissatou Diallo mot hennes vilje på det eksklusive Sofitel-hotellet på Manhattan i New York.

Hun anmeldte ham og gikk til sivilt søksmål mot ham. Det endte med at han måtte punge ut åtte-ti millioner kroner i et forlik.

65-åringen hadde inntil da ambisjoner om å bli Frankrikes nye president i valget det påfølgende året, men disse planene ble skrinlagt.

Nå omtaler han sin egen politiske karriere som død.

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: vg.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Przzk$5on

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply