«Putin» angripes av toppløs aktivist


Tips meg

Publisert 05.06.14 22:47
Sist oppdatert 05.06.14 22:47

En kvinne fra den radikale aktivistgruppen FEMEN, som er kjente for å protestere toppløse, gikk til angrep på en voksdukke av Vladimir Putin på et museum i Paris torsdag.

Det skjer samme dag som Russlands president ankommer Frankrike for å ta del i 70-årsmarkeringen for D-dagen i Normandie, skriver franske medier.

Aktivisten gikk løs på dukken med en meisel, og slo og stakk den i ansiktet. Dukkene av USAs president og Frankrikes president fikk stå i fred.

«Drep Putin»

Aktivisten hadde skrevet «Drep Putin» over hele brystet. Hun skal ha ropt «Putin er en diktator» mens hun ødela voksfiguren ved det kjente voksmuseet Grevin.

Politiet arresterte kvinnen like etter aksjonen. FEMEN har lenge hatt Putin som et yndet mål for sine utradisjonelle aksjoner, selv før krisen i Ukraina.

Putin skal for første gang siden krisen i Ukraina møte flere vestlige statsledere. Det skjer sannsynligvis under markeringen i Normandie på fredag 6. juni.

- Jeg kommer sikkert til å se Putin der. Dersom jeg får anledning til å snakke med ham, vil jeg si det samme som jeg har sagt gjennom hele krisen i Ukraina, sa USAs president Barack Obama før han fløy fra Brussel til Paris torsdag kveld.

Obama hadde nettopp deltatt på G7-møtet i Brussel, hvor Russland ble holdt utenfor.

G7 varsler sanksjoner

G7-landene er enige om at det må komme nye sanksjoner mot Russland, dersom Putin ikke endrer kurs i Ukraina-spørsmålet.

- Nå får vi se hva Putin gjør de neste to, tre, fire ukene. Hvis han holder den samme kursen, er vi forberedt på å gjennomføre de tiltakene vi har diskutert, sa Obama.

Putin selv har antydet at han kan komme til å møte både Obama og Ukrainas nyvalgte president Petro Porosjenko.

- Jeg har ingen planer om å unngå noen, sier Putin og gjør samtidig narr av anklagene om at det russiske militæret samarbeider med separatistene øst i Ukraina:

- Bevis? La oss få se dem! Hele verden husker hvordan USAs utenriksminister la fram bevis for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, mens det ble viftet med et prøverør med oppvaskmiddel fra FNs sikkerhetsråd, lød Putins kommentar mens G7-lederne møttes i Brussel uten ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Kynisme

Under det to dager lange toppmøtet onsdag og torsdag ba også G7-landene Russland anerkjenne resultatet i Ukrainas presidentvalg, og de stilte seg bak Ukrainas militæroperasjoner øst i landet.

Det skaper sterke reaksjoner i Russland, som anklager Ukraina for å ha satt inn militære styrker mot sitt eget folk.

- Dette er kynisme uten like, sier Russlands statsminister Dmitrij Medvedev om at G7-landene har omtalt militæroperasjonene som «måteholdne».

Han anklager også regjeringen i Kyiv for å lyve når den sier at det ikke finnes ukrainske flyktninger i Russland, ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Økonomi og klima

På toppmøtet i Brussel var det torsdag også diskusjoner om verdensøkonomien, klimaendringene og utviklingsspørsmål før det samme ettermiddag var klart for en rekke middager der statsledere møtes på tomannshånd.

Russland er som følge av annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya i mars, og håndteringen av krisen øst i Ukraina, utestengt fra G7 inntil videre.

Dermed er det statsledere fra Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og USA samt presidenten i Det europeiske råd og presidenten i EU-kommisjonen som var samlet i Brussel.

';
}
}
}
document.write(s);
return;
}
//--

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: nettavisen.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ZW54j$58w

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply