Rechter kijkt naar topless verstoren kerstmis

 


De activiste tijdens haar `moment`.

De activiste tijdens haar 'moment'.
Foto: DPA


KEULEN - 

Gelovigen in de Keulse Dom keken tijdens de kerstmis afgelopen jaar vreemd op. Een jonge vrouw verstoorde het religieuze samenzijn door topless op het altaar te springen. De aanhangster van protestgroep Femen -internationaal vermaard om topless protestacties - had op haar bovenlichaam de tekst 'I am God' geschilderd. De nu 21-jarige activiste moet zich nu voor de rechter verantwoorden, schrijft het tijdschrift Focus woensdag.


Justitie heeft de vrouw aangeklaagd voor verstoring van het uitoefenen van religieuze diensten, aldus een woordvoerster van de rechtbank in Keulen. De advocaat van de verdachte heeft de papieren toegestuurd gekregen en heeft 2 weken de tijd om met een verweer te komen. Daarna beslist de rechter of de vrouw strafrechtelijk wordt vervolgd.

Indien schuldig bevonden hangt de vrouw een maximale straf van 3 jaar cel boven het hoofd. Een boete is ook mogelijk. Vraag is alleen nog of de verdachte, die ten tijde van de actie nog geen 21 was, berecht moet worden volgens het volwassenenrecht. De maximale jeugdstraf voor het vergrijp is een taakstraf en/of geldboete.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wVTXM$5JQ

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply