Rossz cikk

Rossz cikk

Megpróbálta magát rávetni Francois Hollande francia elnökre a Femen két félmeztelen aktivistája pénteken a párizsi légiszalonon. A két fiatal nőt azonnal lefogták az államfő biztonsági szolgálatának a tagjai.

2013.06.21 17:51MTI
Kinyomtatom

Fórumozok róla

+Nagyobb betűméret-Kisebb betűméret

Fotó: Femen

A I-télé francia hírtelevízió felvétele szerint a francia elnök nyugodtan sétált a világ hagyományosan legjelentősebb légi kiállításán, amikor a két feminista aktivista "Free Femen" (Szabadságot a Femeneknek) felkiáltással elindult felé. 

A fedetlen keblű nőket - akiknek a testén a Free Femen felirat volt - azonban Hollande testőrei feltartóztatták, amikor azok az elnök felé vetették magukat. Miközben a két tiltakozót lefogták a testőrök, ők a Femen azon három európai tagjának a keresztnevét skandálták, akiket Tunéziában múlt héten négyhavi letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, amiért félmeztelenül tüntettek tunéziai társuk, a május 19. óta fogva tartott Amina Tyler támogatására. 

A 19 éves lány közfelháborodást keltett Tunéziában azzal, hogy félmeztelen fotókat tett közzé saját magáról az interneten, amivel a nők hátrányos helyzetére akarta felhívni a figyelmet. A párizsi tiltakozók egyikének felsőtestén a Free Femen felirat volt olvasható, a másik nő pedig Fly away from islamism (Távolodjatok el az iszlamizmustól!) szöveget viselt magán. 

Mindkettőjüket megbilincselte az elnöki biztonsági szolgálat, majd egy épületbe kísérték be őket. Inna Sevcsenko, a Femen Párizsban élő ukrán vezetője petícióban kérte a francia elnököt arra, hogy szólítsa fel tunéziai kollégáját Amina és a három európai aktivista szabadon engedésére. 

"Nem azért, mert a foglyok között francia állampolgárok is vannak, hanem mert a nők jogai és a szólásszabadság egyetemes értékek, és ön azt ígérte, hogy ez lesz a diplomáciájának a központi eleme" - olvasható az interneten közzétett szövegben, amelyet eddig több mint 11 ezren írtak alá. Francois Hollande július elején látogat el Tunéziába.

Hozzáadom a könyvjelzőhözKüldd ide: DeliciousKüldd ide: DiggKüldd ide: FacebookKüldd ide: myspaceKüldd ide: twitter

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: kulfold.ma.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gx1ZT$3KD

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply