Ruha nélkül a hóban: fotókon a testükkel tüntető aktivisták

A félmeztelen aktivisták provokáló feliratokkal a testükön rendszeresen megjelennek a világ közérdeklődésre számot tartó eseményein.

A Femen ukrán nőjogi szervezet félmeztelen aktivistái tüntettek a svájci Davosban, a 42. Világgazdasági Fórum negyedik napi tanácskozása idején. A rendőrök előtt a kerítésre is felmászó aktivisták a "Válságot Davosban csinálják!", "A szegénység miattatok van!" és "Gengszerparti Davosban!" feliratú plakátokkal demonstráltak.  A rendőrök hamar véget vetettek az akciónak, és letartóztatták a csoport tagjait.A január 29-én záruló ötnapos tanácskozást A nagy átalakulás - Új modellek formálása címmel rendezik az idén. A világ politikai, gazdasági és pénzügyi elitjének évenkénti nagy találkozóján a gazdasági, pénzügyi nehézségek mellett néhány politikai kérdés is szóba került.

Mintegy 40 állam- és kormányfő csatlakozik az öt kontinensről érkezett vállalatvezetőkhöz az ötnapos konferencián. Összesen 2600 küldöttség érkezik a világ száz országából.

A biztonságra ötezer rendőr és katona, valamint - ahogy a korábbi években is - az osztrák légierő négy vadászgépe ügyel. Davos körül 46 kilométeres sugarú körben repülési tilalmi övezetet létesítettek.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~YOZab$Rz

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply