Sjekk Berlusconis drømmelag

Søndag avla Silvio Berlusconi sin stemme i det italienske parlamentsvalget. Den karismatiske mediemagnaten og eks-statsministeren kjemper selv om å vinne valget, og ligger som nummer to på de siste meningsmålingene.

Les også: Alt om det italienske valget

I forbindelse med stemmegivningen, ble Berlusconi overrasket av tre toppløse aktivister. Disse tilhører gruppen Femen, og ville vise sin misnøye med at den notoriske skjørtejegeren igjen kan bli bedt om å danne regjering.

Hva Berlusconi mener om opptrinnet vites ikke, men feministene har imidlertid ikke fått plass i startelleveren til 76-åringens selvplukkede motstanderlag. Dette ble publisert på milliardærens Facebook-side fredag.

Outgoing Prime Minister Mario Monti holds his election ballot before casting his vote at the polling station in Milan

SPISS: Mario Monti starter på topp for motstanderlaget til Berlusconi. Her avlegger han sin stemme i valget.

De viktige spissplassene går nemlig til Angela Merkel og Mario Monti, henholdsvis kansler i Tyskland og fungerende italiensk statsminister. Tyskerne er svært skeptiske til et eventuelt Berlusconi-comeback, og krysser fingrene for valgseier for Monti - mannen som avløste Berlusconi etter hans siste regjeringsperiode.

I et intervju med gresk TV langet Berlusconi søndag ut mot Monti.

- Han er underdanig og alltid på knærne foran frøken Merkel og nå vil hun ikke miste han, sa statsminsterkandidaten ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også: EU-lederne slår ring om Monti

Bersani i hovedrollen

STJERNEN: Pier Luigi Bersani har fått rollen til Romas Fransesco Totti.

De øvrige motstanderne i helgens valg har for øvrig også fått spilletid fra start. Pier Luigi Bersani ser ut til å ha fått den gjeve tierrollen. Denne har en helt spesiell status i Italia, og har blitt bekledd av stjerner som Romas Fransesco Totti, Juventus Alessandro del Piero og ikoniske Roberto Baggio, som mange husker spesielt for sin straffemiss i VM i 1994.

Kanskje skyldes «hederen» at nettopp Bersani er mannen de fleste venter at vil vinne valget - om enn knepent foran Berlusconi.

Italy's Democratic Party leader Pier Luigi Bersani gestures as he talks during a political rally in downtown Milan

FRI ROLLE: Pier Luigi Bersani er Berlusconis argeste politiske rival.

Les også: Sigarrøykende ekskommunist kan bli sjef i Italia

Fireren på midten utgjøres av ellers av blant andre Beppe Grillo, protestkandidaten som er nærmest Berlusconi i oppslutning. Stiller til valg gjør også Napoli-borgermester Antonio Ingroia, som holder bredden til venstre. Ferrari-sjef Luca Cordero de Montezemolo spiller sentralt på midten sammen med Grillo. Utenfor banen er Montezemolo uoffisiell leder for sentrumskoalisjonen. Høyre breddeholder er tidligere statsminister Romano Prodi.

I UNÅDE: Gianfraco Fini (venstre) har røket uklar med Berlusconi og er flyttet over til motstanderlaget.

I forsvaret finner man Gianfranco Fini, leder i underhuset og tidligere statsråd under nettopp Berlusconi. De to tidligere partifellene røk imidlertid uklar i Berlusconis siste periode som statsminister.

Det samme skjedde med forholdet til Pier Fernando Casini, som sendes på banen som midtstopper.

- Dersom Monti, Fini og Casini ikke blir valgt vil jeg drikke meg under bordet. Og denne gangen er det en reell sjanse for at det skjer, så vi får putte proseccoen til kjøling, sa Berlusconi i forrige uke, ifølge AGI.

Den siste forsvarsplassen går til Nichi Vendola, president i Apulia. I mål står Oscar Giannino, som var en av Berlusconis valgrivaler helt til han for kort tid siden måtte trekke seg etter en skandale.

Abstrakte medspillere

På sitt eget lag har Berlusconi få ekte mennesker, men han har likevel klart å sette sammen noe som på papiret ser ut som et slagkraftig mannskap. AC Milan-eieren starter selv på topp, i tospann med «tilbakebetaling av eiendomsskatt». Avskaffelse av den samme eiendomsskatten har i tillegg en dyp rolle som ryddegutt foran forsvaret.

En offensiv treer på midten utgjøres av et rettferdig skattesystem, kampen mot skatteunndragelse og lavere avgifter for nyansettelser.

I forsvaret finner man «rettferdighet», «mindre skatt», «åpenhet» og verdiskapning gjennom skattelette, mens «reform av grunnloven» står i mål.

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: e24.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~uic8a$2Ie

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply