SOS fra toppløse aktivister i Hviterussland

Kvinnene skal ha blitt pågrepet i Hviterusslands hovedstad Minsk mandag mens de protesterte toppløse foran hovedkontoret til landets sikkerhetstjeneste KGB. De gjorde også narr av landets autoritære president Aleksandr Lukasjenko ved å bruke falske barter, slik at de lignet på lederen. De bar også plakater der de krevde at politiske fanger må løslates.

Etter pågripelsen skal de ha blitt tvunget til å strippe, truet med vold og etterlatt nakne i en skog.

- De fikk bind foran øynene og kjørt av gårde i en buss hele natten. De ble tatt med inn i en skog. Det ble helt olje på dem. De ble tvunget til å strippe og truet med at de kom til å bli påtent, heter det i en kunngjøring fra den ukrainske gruppen Femen.

Ifølge gruppa ble kvinnene også truet med en kniv som senere ble brukt til å skjære håret av dem, og gruppa ba tirsdag om hjelp til å finne kvinnene.

KGB vil ikke kommentere saken.

Det ukrainske utenriksdepartementet har imidlertid opplysninger om at kvinnene er funnet om lag 300 kilometer fra Minsk. (©NTB)

Via: fvn.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~LtGpP$MY

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply