Strauss-Kahn: ik heb niets strafbaars gedaan

 


Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn
Foto: EPA


LILLE - 

Dominique Strauss-Kahn, oud-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft dinsdag in de rechtszaal in Lille beklemtoond geen strafbare feiten te hebben gepleegd, niet door iets te doen en ook niet door iets na te laten, betoogde hij.


Hij staat voor de rechter omdat aanklagers hem ervan beschuldigen voor pooier te hebben gespeeld en samen met dertien medeverdachten prostituees te hebben geregeld voor uitbundige feesten.

De 65-jarige Strauss-Kahn, bijgenaamd 'DSK', zei dinsdag dat het aantal seksfeestjes schromelijk wordt overdreven. Hij was naar eigen zeggen maar bij vier feestjes in totaal en wist volstrekt niet dat daar prostituees aanwezig waren. Souteneurschap wordt in het Franse strafrecht ruim uitgelegd. Het in contact brengen met prostituees is strafbaar en in bendevorm georganiseerd kan dat tot tien jaar cel en 1,5 miljoen euro boete 'opleveren'.

De zaak tegen de 65-jarige Strauss-Kahn is vorige week begonnen, onder grote belangstelling van de media. In mei 2011 werd DSK, toenmalig IMF-topman en de voornaamste kanshebber om door de Franse Socialistische Partij als presidentskandidaat naar voren te worden geschoven, in New York gearresteerd omdat hij een kamermeisje van een hotel zou hebben aangerand. Daardoor kwam het onderzoek naar seksfeesten in met name het Carlton Hotel in Lille aan het rollen.

De aanklachten over de poging tot aanranding in New York werden in augustus 2011 al ingetrokken toen zelfs de aanklagers het kamermeisje, Nafissatou Diallo, als ongeloofwaardig betitelden. Ze heeft nu een West-Afrikaans restaurant in de New Yorkse wijk Bronx, volgens Franse media begonnen met geld uit een civiele procedure tegen DSK.

Drie activistes van de feministische groepering Femen belaagden dinsdag de auto van Strauss-Kahn toen deze aankwam bij de rechtbank in Lille. Een van de vrouwen sprong halfnaakt op de motorkap van de auto. De twee anderen renden aan beide zijden van de auto. De drie werden opgepakt door de politie die door de actie werd verrast.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~50mJY$5ud

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply