Strauss-Kahn möttes av feministisk protest

I tisdags började rättegången mot Dominique Strauss-Kahn, tidigare chef för Internationella valutafonden, IMF. Den 65-årige ekonomen riskerar tio års fängelse och en och en halv miljon euro i böter för grovt koppleri. Ett antal personer är inblandade i härvan av organiserade sexfester med prostituerade på bland annat lyxhotell i Frankrike, Belgien och USA.

Rättegången mot Strauss-Kahn inleddes i förra veckan och följs av ett stort medieuppbåd. I tisdags fördes han till rätten i staden Lille i norra Frankrike för det inledande korsförhöret. Det var då tre aktivister från det feministiska nätverket Femen kastade sig, som brukligt barbröstade, framför bilen han färdades i. På sina kroppar hade de skrivit: ”Your turn to be fucked” som de också ropade då bilen körde in i det underjordiska garaget vid rätten. Aktivisterna fördes snabbt bort av polis.

Härvan kring Strauss-Kahn började nystas upp 2011 då en hotellstäderska i New York anklagade honom för våldtäkt. De ingick senare en förlikning, men IMF-chefen fick lämna sitt arbete och planerna på att bli presidentkandidat och utmanare till dåvarande president Nicolas Sarkozy skrotades. Den internationellt uppmärksammade skandalen följdes av att hans namn senare dök upp i samband med utredningen av en prostitutionshärva med affärsmän och andra personer på högt uppsatta positioner som organiserat sexfester med prostituerade.

Femen uppmanar att Strauss-Kahn, som erkänner att han deltagit i festerna dock ovetande om att kvinnorna fått betalt, ska befinnas skyldig.

”Frankrike tillåter män att köpa kvinnors kroppar, men förbjuder kvinnor att uttrycka sitt motstånd då de utnyttjas i marknadssyfte”, skriver Femen på sin franska Facebook-sida.

Rättegången mot Strauss-Kahn beräknas pågå i tre veckor.

Via: fria.nu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~00AmB$5rP

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply