Svájcban kér menedéket a Femen egyik vezetője

A félmeztelen tüntetéseiről ismertté vált Femen augusztus végén függesztette fel ukrajnai tevékenységét, és elhagyta az országot a tagjait érő folyamatos támadások miatt. 
Anna Hucolt például a nyáron három hét leforgása alatt kétszer is megtámadták, először egy kijevi kávézóban, majd Odesszában verték meg őt és a szervezet két másik tagját.

Ukrajna elhagyása mellett akkor döntöttek végleg, amikor a rendőrség átkutatta a szervezet kijevi irodáját, ahol fegyvereket találtak. A Femen szerint a fegyvereket maguk a hatóság emberei helyezték el. Az ügyben büntetőeljárás indult, a Femen-aktivistákat hét évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

A lap értesülése szerint a szervezet központja jelenleg Franciaországban van, ahol Inna Sevcsenko Femen-vezető tavaly alapított új székhelyet, júliusban pedig megkapta a politikai menekültstátust.

Anna Hucol közölte, hogy ügyvédje most gyűjti össze a büntetőeljárásokról, az őt érő támadásokról és az ellene folytatott megfigyelésekről szóló dokumentumokat a menedékkérelemhez. Nem hozta nyilvánosságra, hogy a többi Femen-aktivista mely országban kér menedéket, csak annyit árult el, hogy valamennyien Európában.

(MTI)

Via: bumm.sk


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tIwTV$4Ef

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply