Szigorú fellépést követel az ukrán elnök a feszületet elfűrészelő …

Az államfő barbarizmusnak nevezte a nőjogi aktivisták tettét, amellyel szemben - mint mondta - a hatóságoknak a lehető legkeményebben kell fellépniük.

Viktor Janukovics ukrán elnök követelte, hogy a bűnüldöző szervek a lehető legszigorúbban intézkedjenek a FEMEN ukrán feminista szervezet azon aktivistáival szemben, akik augusztus közepén láncfűrésszel kivágták a Kijev belvárosában álló pravoszláv fakeresztet.

Az államfő szerdán ukrán egyházi és vallási szervezetek vezetőivel tartott találkozóján barbarizmusnak nevezte a nőjogi aktivisták tettét, amellyel szemben - mint mondta - a hatóságoknak a lehető legkeményebben kell fellépniük.

A FEMEN aktivistái augusztus 17-én a kereszt kidöntésével fejezték ki támogatásukat az Oroszországban börtönbüntetésre ítélt Pussy Riots punkzenekar iránt. Az orosz lányzenekar három tagját vandalizmusért és vallási gyűlöletkeltésért ítélték el Moszkvában, amiért két héttel a márciusi elnökválasztás előtt a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban maszkban, gitárokkal "punkimát" mondtak a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt.

A Korreszpondent ukrán hírportál értesülései szerint a kijevi rendőrség eljárást indított ugyan a FEMEN-aktivisták ellen, de senkit sem vettek őrizetbe. Az akció ötletgazdája, Inna Sevcsenko időközben Ukrajnából Franciaországba távozott.

Ukrán politikai és társadalmi szervezetek közösen már másnap felállítottak egy ideiglenes keresztet a kidöntött feszület helyére.

Via: hirado.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~hIKw8$1nZ

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply