Toch gesprek tussen Femen en Synode

Femen had vrijdagochtend willen demonstreren bij de Grote Kerk in Dordrecht. Toen hun plan was uitgelekt, zagen de actievoersters ervan af omdat de politie hen zou opwachten en de demonstratie onmogelijk zou maken. De organisatie vond bovendien dat ze met alle publiciteit haar doel al had bereikt: duidelijk maken dat de synode nog steeds een mannenzaak is.

Drie vrouwen
In de middag werd bekend, dat er toch drie vrouwen in de kerk waren geweest en met de synodevoorzitter hadden gepraat. Volgens RTV Dordrecht zouden die zijn ingehuurd door de omroep Powned.

Netjes gekleed
Synodevoorzitter De Fijter heeft de dames binnengelaten, "omdat wij een kerk zijn en iedereen daar welkom is. De dames waren netjes gekleed en ze deden niets wat niet mag, dus heb ik gewoon met ze gepraat. Ik zie God in ieder mens."

Mooi geweest
De vrouwen zijn een poosje blijven zitten en vervolgens weer weggegaan. Dat het geen demonstrantes waren, hoorde De Fijter pas toen ze al vertrokken waren. "Daar wil ik het verder niet meer over hebben", zegt hij, "het is mooi geweest".

RTV Dordrecht maakte deze reportage over de nep-actievoersters:

Via: rijnmond.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mKDJA$4NT

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply